Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Gemeenteraad stelt bestemmingsplan Boomgaard vast

Algemeen 370 keer gelezen

Voorne aan Zee - De gemeenteraad van de gemeente Voorne aan Zee heeft op 18 april het bestemmingsplan voor de eerste fase van woningbouwproject De Boomgaard (Beaugaard) vastgesteld. Hiermee komt de bouw van de eerste 360 woningen van de nieuwe woonwijk een stap dichterbij.

Het plan om langs de Parnassialaan, ten noordwesten van de Rijksstraatweg, een nieuwe woonwijk te bouwen, loopt al jaren. Het is de bedoeling dat de nieuwe wijk uiteindelijk doorgroeit naar ruim 1000 woningen. Het besluit van de gemeenteraad gaat over de eerste 360 woningen. De nieuwe wijk gaat bestaan uit kleine woonbuurten met een landelijke uitstraling en allerlei verschillende soorten woningen.

Wethouder Igor Bal is blij met het besluit van de gemeenteraad. “Deze woonwijk willen we al zolang bouwen, het is geweldig dat de gemeenteraad unaniem achter het plan staat. De behoefte aan nieuwe woningen is groot, en met de Boomgaard kunnen straks heel wat mensen op een mooie nieuwe plek gaan wonen. En we zitten natuurlijk niet stil. Hierna willen we verder met het plan voor fase 2, met nog veel meer woningen.”

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws