Viering 600 jaar Sint-Catharijnekerk

Geplaatst op

  • Schrijf je in voor de Kunstwedstrijd Sint Catharijnekerk

Als u foto’s/video’s instuurt gaat u akkoord met publicatie van deze foto’s/video’s op www.voorne-putten.nl, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. De door u ingestuurde foto’s/video’s zijn uw eigen werk of u bent gerechtigd deze foto’s/video’s toe te sturen. De foto’s/video’s mogen niet getruct zijn.

Sleep foto's in het vierkant of klik op de upload knop.
Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Brielle

Op zaterdag 12 augustus, vanaf 13.30 uur, is er de viering van de 600-jarige Sint-Catharijnekerk. Rondom en in de kerk is van alles te beleven. Op het buitenterrein wordt muziek gemaakt en in de kerk wordt aan het eind van de middag een opgewekt orgelconcert ten gehore gebracht (Matthijs Broekhoven, orgel en Nelline van Liere, blokfluit). Voor de kinderen is er een spannende puzzeltocht voor de kinderen die onverwachte en geheimzinnige wendingen krijgt.

Een aantal Brielse Gidsen wandelen met u naar bijzondere plekken waar een ander licht op de geschiedenis wordt geworpen.

Zeshonderd jaar geleden wordt begonnen met de bouw van de huidige Brielse Dom. Haar voorloper zou rond 1405 afgebrand zijn. In 1417 wordt dan ook de ‘eerste steen’ gelegd voor een ambitieus statussymbool voor de stad, een kerk met een exceptioneel groot middenschip en een toren hoger dan 110 meter. Zoals we allen dagelijks kunnen zien, zijn de kerk en toren, veroorzaakt door financiële problemen, nooit afgebouwd.

"Nu, zo’n 600 jaar later zijn we er toch met z’n allen trots op deze eyecatcher midden in onze stad. Dat moet gevierd worden."

Zaterdag 12-08-2017

13.30

Brielle

Extra informatie

Locatie
Brielle

Plaats reactie

Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

RSS feed voor reacties op deze pagina | RSS feed voor alle reacties

Terug
VP