Restaurant De Bodega krijgt een vervolg

Geplaatst op

Bron: Gemeente Westvoorne

  • Restaurant De Bodega krijgt een vervolg

Als u foto’s/video’s instuurt gaat u akkoord met publicatie van deze foto’s/video’s op www.voorne-putten.nl, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. De door u ingestuurde foto’s/video’s zijn uw eigen werk of u bent gerechtigd deze foto’s/video’s toe te sturen. De foto’s/video’s mogen niet getruct zijn.

Sleep foto's in het vierkant of klik op de upload knop.
Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Rockanje

Er gaat gebouwd worden in het centrum van Rockanje. Op de plek waar restaurant De Bodega stond komt een nieuw pand met daarin een restaurant en twee appartementen. Op woensdag 17 mei tekenden familie Slingerland en wethouder Van der Meij het koopcontract voor een deel van de grond.

In juli 2014 is het pand van restaurant De Bodega door brand verwoest. Sinds die tijd ligt er een lege plek in het dorpscentrum van Rockanje. Gelukkig heeft de grondeigenaar, familie Slingerland, de mogelijkheid gevonden om een nieuw restaurant te bouwen. Samen met de gemeente is gekeken of het nieuwbouwplan van het restaurant zou kunnen bijdragen aan de verbetering van het dorpscentrum. Extra woningen en ruimte voor een terras zijn in de kern van Rockanje bijvoorbeeld zeer gewenst, maar dit leek niet haalbaar op het relatief kleine perceel.

Momenteel ligt er een plan voor een restaurant, twee appartementen en een mooi terras om de gezelligheid rond het Dorpsplein te versterken. Om dit plan te kunnen realiseren is een extra stukje grond nodig van de naastgelegen locatie (waar vroeger gebouw De Pit stond). Afgelopen woensdag hebben de heren Slingerland en wethouder Van der Meij (namens de gemeente) de koopovereenkomst ondertekend voor deze strook grond.

Het college van burgemeester en wethouders zien in het nieuwbouw een verbetering voor het centrum en zijn daarom blij met de ontwikkeling. Met de bouw wordt een stap gezet naar het realisering van de Centrumvisie voor Rockanje. Met die visie willen inwoners, ondernemers en gemeente met elkaar een aantal concrete impulsen aan het centrum van Rockanje geven. Dit met als doel de levendigheid weer naar het centrum terug te brengen. In het najaar worden de eerste bouwactiviteiten verwacht, zodat voor het zomerseizoen 2018 het restaurant mét terras in gebruik kan worden genomen.


Plaats reactie

Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

RSS feed voor reacties op deze pagina | RSS feed voor alle reacties

Terug
VP