Reactie GGD Rijnmond op voorgenomen uitbreiding Rotterdam the Hague Airport

Geplaatst op

Bron: vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV)

  • BTV RotterdamAirport

Als u foto’s/video’s instuurt gaat u akkoord met publicatie van deze foto’s/video’s op www.voorne-putten.nl, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. De door u ingestuurde foto’s/video’s zijn uw eigen werk of u bent gerechtigd deze foto’s/video’s toe te sturen. De foto’s/video’s mogen niet getruct zijn.

Sleep foto's in het vierkant of klik op de upload knop.
Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Regio

De Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) voelt zich gesteund in zijn standpunten nu ook de GGD Rotterdam Rijnmond een kritisch advies heeft uitgebracht over de overlast door (groei van) vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA).

Niet heel verassend, maar de GGD signaleert nog maar eens dat toename van geluidsbelasting negatieve effecten heeft op de gezondheid. Effecten die ten onrechte bijna niet waren meegenomen in de eerder uitgevoerde Maatschappelijke Kosten en Baten analyse. Effecten zoals vergrote kans op (coronaire) hartziekten door de aanwezigheid van RTHA.

Gezondheidseffecten, aldus de GGD, die gemeten in aantallen ernstig gehinderden, zich niet alleen zullen gaan afspelen in de drie meest betrokken gemeenten, Rotterdam, Schiedam en Lansingerland, maar voor ca 50% ook buiten deze drie gemeenten.

De tot nu toe berekende aantallen ernstig gehinderden zijn, aldus de GGD, bovendien nog een onderschatting van de werkelijkheid, omdat de verwachte toename van omwonenden als gevolg van nieuwbouw niet is meegenomen.

GGD citeert onderzoek waaruit blijkt dat de concentratie ultrafijnstof rondom luchthavens aanzienlijk verhoogd is. De GGD acht het aannemelijk dat ultrafijnstof negatieve gezondheidseffecten heeft.

GGD ziet de oplossing vooral in minder vliegverkeer in de randen van de nacht en het strikt handhaven van de nachtvluchten. Stuk voor stuk suggesties die ook de BTV doet.

GGD pleit ook voor meer geluidsisolatie van huizen, zodanig dat in slaapkamers streefwaarde van 33 dB(a)Lden wordt bereikt. GGD onderkent daarbij dat buitenruimte niet te isoleren is.

Plaats reactie

Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

RSS feed voor reacties op deze pagina | RSS feed voor alle reacties

Terug
VP