Gratis compost als beloning voor scheiden groente- fruit- en tuinafval

Geplaatst op

  • compost

Als u foto’s/video’s instuurt gaat u akkoord met publicatie van deze foto’s/video’s op www.voorne-putten.nl, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. De door u ingestuurde foto’s/video’s zijn uw eigen werk of u bent gerechtigd deze foto’s/video’s toe te sturen. De foto’s/video’s mogen niet getruct zijn.

Sleep foto's in het vierkant of klik op de upload knop.
Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Voorne

Inwoners van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne kunnen vanaf zaterdag 25 maart 2017 eenmalig gratis een zak compost ophalen bij de gemeente. Met deze actie bedanken Indaver (het GFT-verwerkingsbedrijf) en de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne inwoners voor hun bijdrage aan het scheiden van groente- fruit en tuinafval. Inwoners kunnen op deze manier meteen kennis maken met compost dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

Inwoners moeten er snel bij zijn, want op=op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost ophalen.  

Natuurlijke balans

Groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras)  worden gescheiden van ander afval. Deze organische reststromen dienen weer als grondstoffen voor onder andere compost waarmee de biologische kringloop rond is.

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee

Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart het inzamelen van GFT geld, omdat dit een goedkopere manier van afvalverwerken is dan het verbranden van restafval.

Inwoners kunnen de compost ophalen bij de milieustraat van hun eigen gemeente.

Zaterdag 25-03-2017

09.00 t/m 12.00

Voorne

Extra informatie

Locatie
Voorne

Plaats reactie

Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

RSS feed voor reacties op deze pagina | RSS feed voor alle reacties

Terug
VP