Educatief uitje van Stichting De Nieuwe Brug werd een topdag

Geplaatst op

  • Educatief uitje van Stichting De Nieuwe Brug werd een topdag
  • IMG 0880
  • Stichting De Nieuwe Brug1
  • Stichting De Nieuwe Brug2
  • Stichting De Nieuwe Brug3
  • Stichting De Nieuwe Brug4

Als u foto’s/video’s instuurt gaat u akkoord met publicatie van deze foto’s/video’s op www.voorne-putten.nl, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. De door u ingestuurde foto’s/video’s zijn uw eigen werk of u bent gerechtigd deze foto’s/video’s toe te sturen. De foto’s/video’s mogen niet getruct zijn.

Sleep foto's in het vierkant of klik op de upload knop.
Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Spijkenisse

Zaterdagochtend 18 maart werden bijna honderd deelnemers en vrijwilligers van Stichting De Nieuwe Brug aan de M.A. de Ruijterstraat 7 in Spijkenisse opgehaald met oude schoolbussen voor een educatief uitje. Om half zes kwamen zij zeer voldaan weer terug. Wil jij ook kijken wat deze Stichting allemaal doet voor mensen met een verstandelijke en/of verstandelijk/lichamelijke beperking? Kijk op www.denieuwebrug.com of mail naar gre.wiechmann@gmail.com. Lees hieronder het verslag van het uitje.

Verslag van het uitje:

"We werden gastvrij ontvangen en al die kleine, jonge zeehonden waren vertederend. Wat geweldig dat deze zieke zeehondjes worden opgevangen en daar op kracht kunnen komen. Het zeehondencentrum wordt gerund door Vrijwilligers. Met liefde worden de baden schoongemaakt en krijgen ze lekker eten. Als ze weer helemaal gezond zijn, worden ze weer uitgezet bij Ouddorp.

Na een uurtje hebben wij de tocht voortgezet met de schoolbussen naar de Stichting voorheen RTM. De RTM is een trammuseum annex exploitatie van oude trams. De Stichting voorheen RTM voert ook een tramrit uit met de speciale Stoomtram. De route voert langs de punt van Goeree, Port Zelande, Scharrendijke en gaat dan naar de  Brouwersdam. Deze tramdienst wordt uitgevoerd met historisch materieel van de vroegere Rotterdamse Tramweg Maatschappij.

Ook deze Stichting wordt gerund  door vrijwilligers. We kregen een rondleiding door het museum, een lekkere lunch en aansluitend een rit naar de boot per stoomtrein.

Met de boot hebben wij een rondvaart gehad over het Grevelingen. We hebben bijna twee uur lekker gevaren. Aan boord kon je ook nog veel “oude”spulletjes zien en natuurlijk genieten op zowel beneden als op het bovendek van de rondvaart.

Het weer was ons prima gezind. Het bleef droog, ondanks alle voorspellingen.

Na afloop van deze boottocht stapten wij weer in de stoomtram die ons luid toeterend terugbracht naar het Trammuseum, waar de oude schoolbussen ons weer op stonden te wachten. Bijzonder was dat het trammuseum en de stoomtram voor ons speciaal twee weken eerder in bedrijf zijn gegaan.''

 

Plaats reactie

Wilt u alstublieft hieronder een vinkje geven om spam te voorkomen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

RSS feed voor reacties op deze pagina | RSS feed voor alle reacties

Terug
VP