Afbeelding
Foto: Dan Rolandus

Tour de France Femmes passeert Hellevoetsluis en Oudenhoorn

Sport 424 keer gelezen


Rotterdam- De Randsteden gaven vorige week donderdag in het stadhuis in Rotterdam de officiële aftrap voor de Grand Départ van de Tour de France Femmes, de grootste etappekoers voor vrouwen ter wereld. De TdFF zal ook Hellevoetsluis en Oudenhoorn passeren.

Dan Rolandus

De Tour de France voor vrouwen maakt voor het eerst een uitstapje naar het buitenland. Rotterdam heeft met het Grand Départ de primeur. ‘’Als je ver en snel wilt komen, heb je partners nodig om verder te komen. En daarom doen we de organisatie samen met de partners uit Den Haag en Dordrecht’’, sprak Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb tijdens de openingsspeech. ‘’Rotterdam heeft de primeur dat dit jaar de belangrijkste wielerkoers ter wereld voor het eerst buiten de grenzen van Frankrijk begint met het startsein in Rotterdam en de finish in Den Haag. De start van de Tour de France Femmes is meer dan een sportevenement. We hebben een verhaal te vertellen, een droom om te delen. We gebruiken de TdFF onder meer om meer vrouwen en kinderen op de fiets te krijgen. Fietsen is gezond, het vergroot de wereld van avontuur en vrijheid en brengt je verder naar nieuwe contacten en belevenissen.’’

Vollering voor geel en Wiebes voor groen
De eerste etappe op 12 augustus van Rotterdam naar Den Haag-Kijkduin voert de rensters vanaf onder meer de Coolsingel naar Schiedam, Vlaardingen, via de Maasdelta-tunnel naar Voorne aan Zee met Hellevoetsluis, Oudenhoorn, Zuidland, Abbenbroek en Heenvliet en vervolgens weer via de Maasdelta-tunnel in Rozenburg naar Den Haag-Kijkduin waar de finish wacht. Demi Vollering (SD Worx) kijkt uit naar haar favoriete race niet ver van de regio waar zij opgroeide. De in Pijnacker geboren Vollering liet weten haar gele trui van vorig jaar met verve te willen verdedigen. Lorena Wiebes gaat volle bak voor de eerste etappe van Rotterdam naar Den Haag-Kijkduin. De Mijdrechtse uit de ploeg van SD Worx gaat voor de volle winst aan het Kijkduinse strand. ‘’Het zou mooi zijn als ik op de eerste dag in de massasprint het geel zou pakken. Misschien zou ik het geel dan nog wel iets langer kunnen dragen. Het moet dan wel kloppen in de tijdrit. Het is een korte tijdrit dus zou het met de boniseconden in de eerste twee etappes mogelijk kunnen zijn. Het grote doel is om in het geel te staan bij de start in Valkenburg. Naaste de eerste twee ritten in Nederland liggen er ook kansen in de etappes van Valkenburg naar Luik en van Bastenaken naar Amneville. Het ultieme doel van de ploeg is verder het geel mee naar huis te nemen en voor mij als het mogelijk is de groene trui. Dus we gaan voor geel en groen.’’ De Tourdirecteuren Christian Prudhomme en Marion Rousse maakten bekend dat na de eerste etappe van Rotterdam naar Den Haag in het vlakke Zuid-Holland toch een bolletjestrui zal worden uitgereikt. In de nieuwe Maasdeltatunnel on der de Nieuwe Waterweg dalen de rensters naar een diepte van 26,5 meter onder NAP om vervolgens op de Blankenberg van knooppunt Rozenburg te klimmen naar een hoogte van ongeveer 20 meter boven NAP. ‘’De tunnel is stijl genoeg om de eerste punten onder water voor het bergklassement te verdienen’’, aldus Christian Prudhomme.

Nieuweweg en Dorpsweg
Het peloton passeert na de nieuwe Maasdelta-tunnel bij Rozenburg en de N57 Hellevoetsluis over de Nieuweweg richting Oudenhoorn. Het peloton vervolgt haar weg via de Ravenseweg, de Molendijk, de Molenweg en de Dorpsweg richting Zuidland, Abbenbroek, Heenvliet en terug naar de Maasdelta-tunnel richting Den Haag-Kijkduin.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws